Drukke wedstrijddag voor VEK

Heren
Op zaterdag 5 april was er in Varsseveld de Districtsfinale Heren NTS niveau 11 t/m 15 in de regio Noord/Oost.

VEK was hier ook aanwezig met de 3 jongste turners. Deze jongens turnen op 6 toestellen en alle drie in de categorie Benjamin niveau 12. Ze hebben het uitstekend gedaan. Henrico Janssen werd met de eerste plek kampioen van het district. Ralph Keizer en Tim Janssen vielen helaas net buiten de prijzen.

Volgende week zaterdag 12 april gaan 4 turners naar de landelijke halve finale van het Herenturnen in Hoensbroek (Limburg). Daar kunnen ze zich plaatsen voor de finale op 24 mei in Utrecht. Deze turners gaan het hele land door en dat doen ze sinds kort in nieuwe trainingspakken gesponsord door: Duikschool Blue Planet, Esdoorn Groep Hypotheken en Verzekeringen, Voskamp Bouw en Industrie, Metain B.V. Bevestigingstechniek en B&M Lijmwerken.

Dames
In Nieuwleusen werd de halve finale 4e divisie bij het Damesturnen gehouden. Ook hier was VEK aanwezig met 7 turnsters en ook zij hebben goed gepresteerd. Ze konden zich plaatsen voor de districtsfinale op 24 mei in Lelystad.

Jeugd F
Maud Nijmeijer 5e
Elsa Pouw 13e
Dagmar Beverdam 26e

Maud heeft zich geplaatst voor de districtsfinale.

Senior D
Hester Nitert 7e
Anneloor Schreurs 11e
Annerieke Seppenwoolde 17e
Marleen Immink 18e

vek_drukke_wedstrijddag_2014_02

Marjoly Makkinga heeft tijdens deze wedstrijd foto’s gemaakt. Ze zijn te bekijken en te bestellen op haar website: www.marjoly-makkinga.nl/page/turnen

Twirl
In Rijssen organiseerde VEK een twirlwedstrijd i.s.m. de NBTA en het was een mooie dag, mede door de inzet van vele vrijwilligers. Van VEK deden 6 meiden mee aan deze wedstrijd in verschillende categorieën en disciplines.

Roos Seppenwoolde werd 2e met 1 baton en 4e met Dance. Nienke Pas werd 4e met 1 baton en 2e met DanceTwirl met Promotie!

Joelle deed voor het eerst mee met het onderdeel dance en werd 16e. Noa deed mee met 1 baton en dance en werd respectievelijk 4e en 12e.

Duo Maaike Scheper en Esmee Goossen werden 3e en duo Nienke Pas en Roos Seppenwoolde 1e.

Pré en een Pré Pré Instap wedstrijd
Aanstaande zaterdag 12 april organiseert VEK een Pré en een Pré Pré Instap wedstrijd in Sporthal de Stroekeld. Dit is een wedstrijd voor de jongste turnstertjes van een vereniging. Van VEK zijn hier 7 turnstertjes aanwezig. De wedstrijd begint om 09.00 uur.